Witte tong? – Tips tegen gele tong aanslag | Top10 middelen!

Witte, gele of bruine tong aanslag oorzaken, beste middelen en oplossingen.

Gele tong? | 10 Tips tegen Gele Tong aanslag !

Gele aanslag tong

Gele aanslag tong

Gele tong

Een gele tong lijkt niet alleen vies, je krijgt er óók een slechte adem van. Geelkleurende bacteriën verzamelen zich tussen de “haartjes” op het achterste gedeelte van je tong. Daar produceren ze stinkende gassen. Gelukkig kun je tongaanslag vrij gemakkelijk wegschrapen, mits je daarvoor de juiste middelen gebruikt. Deze kun je hier vinden

 

oorzaak gele tongWat is de oorzaak van gele tong aanslag?

Ondanks een wijd scala aan mogelijke veroorzakers van een gele tong, is een ruwe tongstructuur vrijwel altijd dé oorzaak. (Zie afbeelding links). 

 Tussen de ruwe tonghaartjes blijven etensresten en bacteriën steken. De beste manier en meest effectieve methode hiervan verlost te raken, is het inrichten van een onprettige omgeving voor de anäerobe bacteriën in de mond. Dat kan met deze middelen.

Bacteriën op de tong zijn niet alleen zeer vijandig voor je gebit, ze zorgen óók bij miljoenen mensen voor een chronisch slechte adem. 

Als er 1000 mensen zijn met een gele tong, dan is het hebben van een ruwe tong de oorzaak bij 900 mensen.

 

Hoe wordt de diagnose gesteld?

Meestal weet een arts bij het constateren van een gele tong al direct dat de patiënt mede kampt met een slechte adem.

Ook de smaak kan enigszins zijn verstoord. De gassen die de anäerobe bacteriën produceren vanuit de biofilm op je tong kunnen tevens schadelijk zijn voor tanden en tandvlees.

Een ander symptoom van een gele tong is dat zuuraanvallen van suikers uit voedsel in combinatie met een gele tong extra schadelijk zijn voor het gebit en parodontium.

 

Orabrush twitterHoe wordt een gele tong behandeld?

Om de geelkleurende bacteriën op je tong te vermorzelen moet je weten dat deze ettertjes niet goed kunnen voortleven in een mond waarin zich veel zuurstof bevindt en in een mond waar de PH waarde neutraal is.

Bij een lage PH waarde zullen de bacteriën zich vermeerderen. Met de onderstaande 4 middelen kun je een gele tong verhelpen!

RyttPro en Oxyfresh spoelingen zijn een goede remedie tegen een gele tong!

 

  1. JuliBrite TONGREINIGER De geelkleurende biofilm gaat niet weg zonder eerst je tong goed te schrapen. JuliBrite is het waard om vermeld te worden. JuliBrite is een zéér effectieve tongschraper, omdat deze niet alleen aan de oppervlakte reinigt, maar óók tussen de kleine tongspleetjes de bacteriën bereikt. Je tong zal van een gele in een mooie roze kleur transformeren.
  2. BAKINGSODA heeft een hoge ph waarde, hierbij zullen de anäerobe bacteriën afsterven. Baking soda kun je gebruiken in je mondwater. Echter wordt dit vaak afgeraden omdat het schadelijk voor je tanden kan zijn. Het glazuur raakt beschadigd. Gebruik daarom eerder RyttPro in combinatie met JuliBrite.
  3. RyttPro mondwater helpt goed. Een mond met zuurstof is een onprettige omgeving voor bacteriën. RyttPro producten zijn bewezen middelen om via het spoelen jezelf van je gele tong te ontdoen.
  4. TEA TREE OLIE. Deze olie komt van de bladeren van de theeplant uit Australië. Het werkt anti-bacterieel en is goed tegen schimmels en virussen. Doe een paar druppels tea tree olie in ruim water en spoel er om en nabij een minuut mee. Tea tree olie zit overigens ook in het tong serum van Bergenfeld. 

 

Tot slot

Je kunt een witte tong uitstekend behandelen, mits je er voldoende aandacht aan besteed. Met de juiste middelen zul je na verloop van tijd resultaat zien en slechte adem reduceren.