Witte tong? – Tips tegen gele tong aanslag | Top10 middelen!

Witte, gele of bruine tong aanslag oorzaken, beste middelen en oplossingen.

Top10 beste middelen tegen een witte tong

Top 10 Beste Middelen Tegen Tongaanslag.

Auteur: Rob Grootgoed. 12 September 2017

Last van een witte tong en wil je hier direct vanaf? Vaak is het niet iets om je zorgen over te maken. Je tong is nu eenmaal ruw, wat bacteriën aantrekt.

Wel is het verstandig je tong direct te poetsen; tongbacteriën creëren namelijk een geur dat ruikt naar ontbindend vlees en rotte eieren. Deze bron van stinkende ademgeuren is jammergenoeg hardnekkig en niet zomaar weg te poetsen. 

 

Het beste middel tegen een witte aanslag op de tong

Het is dan ook een vraag die regelmatig aan onze redactie wordt gesteld: “Wat zijn de beste middelen tegen aanslag op de tong?”  We zochten het uit. 

We hebben zo’n honderden middeltjes en instrumenten tegen aanslag op de tong beoordeeld op basis van ingrediënten, tests en ervaringen van gebruikers.

Hierbij kwamen we tot 3 belangrijke ontdekkingen:

 1. De beste producten tegen tongaanslag blijken die met natuurlijke stofjes zoals sodium-bicarbonaat, zinklactaat en active oxygen op basis van NaCIo2.
 2. De beste tongreinigings-instrumenten concentreren zich niet alleen op de oppervlakte van de tong, maar vooral ook op de weefsels ertussen.
 3. Het poetsen met een tandenborstel kan je tong beschadigen en is zeer onhygiënisch, omdat de tongbacteriën tussen de haartjes blijven leven.

 

Conclusie: 10 bewezen middeltjes op een rij

 

Middel nummer 1: Orabrush! 

 • 1. OraBrush®.  Zonder enige twijfel (313.000 Facebook Fans) is dit hét beste systeem tegen witte tongaanslag. De OraPack, bestaande uit een OraBrush en OraGel veegt de vieze plak van je tong op een manier waar geen enkel ander product aan kan tippen. Bekijk deze set op de official shop van OraBrush.NL

 

 • 2. California Breath Tongdruppels. Druppel een paar powerdrops op je tong en je ziet de bacteriën letterlijk verdwijnen. Dit middel bevat Active Oxygene® en zink. Een veilige combinatie dat tongbacteriën tot in de kern vermorzelt en de stinkende gassen neutraliseert én verdelgt. Te bekijken bij DeMondzorgZaak.nl

 

 • 3.De OxyFresh Frisse Adem Kit is een populaire tactiek waarmee men de geelbleke tongplak verwijdert. De bacteriën tussen je tongpapillen kunnen alléén leven in ruimtes zonder zuurstof. Spoelen met OxyFresh zorgt voor een zuurstofexplosie in je mond, waardoor al het ongewenste tongafval uitgeschakeld wordt. Bestellen bij OxyFresh.nl en bij bol.com (Het best verkochte mondwater)

 

 • 4. OraRelieve Mondspray. Wanneer je ‘s morgens je tong hebt gepoetst én hebt gespoeld met OxyFresh, gebruik dan overdag (b.v. op je werk) deze OraLieve mondspray. OraRelieve zit vol met bioactieve enzymen die de adem verfrissen en de tong haar roze kleur teruggeven. Alleen te vinden bij demondzorgzaak.nl

 

 • 5. Xylitol van Kaux. Kauw een paar minuten lang op de suiker- en aspartaamvrije kauwgom van Kaux. Daarmee voorkom je niet alleen een stinkende adem, ook tongbacteriën hebben geen schijn van kans. In een gehydrateerde mondholte met genoeg zuurstofaanmaak zal de tong (met tongschrapen) schoon worden! Bekijken bij FrisseAdemShop.nl

 

 • 6. California Breath Sinusdrops.  Een witte tong ontstaat vaak door verkoudheid of allergie waarbij neusslijm achterop de tong sijpelt.

  Vergelijk dit met etter.

  Druppel daarom de California Breath Sinusdrops in beide neusgaten waardoor de bacteriën in je neus en keel geruïneerd worden, alvorens ze zich aan je tongpapillen gaan verbinden en een witte kleur veroorzaken. Product bekijken.

 

 • 7. TungKit®.  TungKit is ontworpen door een tandarts uit het plaatsje Bozeman in de USA en is een bewezen product tegen aanslag op de tong. De actieve stof in de gel is zinklactaat, een mondvriendelijk bestanddeel dat tongbacteriën doodt en vieze geuren absorbeert. Te bekijken op BOL.COM

 

 

 • 8. Oxyd8® wordt niet zomaar vermeld op de lijst van beste middelen tegen tongbeslag. Het is inmiddels het best verkochte Frisse-Adem-Pakket van de USA en daarom mag dit product niet ontbreken. Oxyd8 van het bedrijf TheraBreath werkt op actief zuurstof en reguleert de pH-waarde in de mond. Zo creëer je een onprettig milieu voor tongbacteriën. Bekijken bij thebreathco.nl

 

 • 9. UK Organics®.  UK Organics is een nieuw middel op de markt, ontwikkeld in Engeland en is samengesteld uit volledig natuurlijke bestanddelen. Geen enkel ingrediënt is bewerkt. Voor mensen die de tong willen bevrijden van aanslag zonder synthetische middelen kunnen met Uk Organics opgelucht ademhalen. 

 

 • 10. Dr. Brite® mondspray. Een eenvoudige spray gevuld met puur natuurlijke ingrediënten. Met name het stofje sodium bicarbonaat is een veelgekozen stof om tongbeslag te bestrijden. Spray een paar keer zo ver mogelijk achter op je tong en je bent de gehele dag beschermt tegen ongewenst tongplak. Te bestellen bij DeMondzorgZaak.nl

 

 

Lees ook:

6 opvallende oorzaken van witte aanslag op de tong