Witte tong? – Tips tegen gele tong aanslag | Top10 middelen!

Witte, gele of bruine tong aanslag oorzaken, beste middelen en oplossingen.

Top10 beste middelen tegen een witte tong

Top 10 Beste Middelen Tegen Je Witte Tong

Auteur: Rob Grootgoed. Laatst Bijgewerkt 12 mei 2022

Last van een witte tong en wil je hier direct vanaf? Meestal hoef je je hier geen zorgen om te maken. Je tong is nu eenmaal ruw en trekt viezigheid aan als een spons.

Wél is het verstandig om je tong direct te poetsen. Bacteriën veroorzaken een geur dat ruikt naar ontbindend vlees en rotte eieren. Tongbeslag is jammergenoeg hardnekkig en niet zomaar weg te poetsen. 

 

Het beste middel tegen een witte aanslag op de tong

Een vraag die regelmatig aan onze redactie wordt gesteld: “Wat zijn de beste middelen tegen aanslag op de tong?”  We zochten het uit. 

We hebben zo’n honderd middeltjes en instrumenten tegen aanslag op de tong beoordeeld op basis van ingrediënten, tests en ervaringen van gebruikers.

Hierbij kwamen we tot 3 belangrijke ontdekkingen:

 1. De beste producten tegen tongaanslag blijken die met natuurlijke stofjes zoals sodium-bicarbonaat, zinklactaat en active oxygen op basis van NaCIo2.
 2. De beste tongreinigings-instrumenten concentreren zich niet alleen op de oppervlakte van de tong, maar vooral ook op de weefsels ertussen.
 3. Het poetsen met een tandenborstel kan je tong beschadigen en is zeer onhygiënisch, omdat de tongbacteriën tussen de haartjes blijven leven.

 

Conclusie: 10 bewezen middeltjes op een rij

 

Middel nummer 1: JuliBrite

 • 1. JuliBrite Tong Care Kit.  Zonder enige twijfel is JuliBrite hét beste systeem tegen jouw witte tong. De set, bestaande uit een tongreiniger en een tong gel veegt de vieze plak van je tong op een manier waar geen enkel ander product aan kan tippen.

  Bekijk JuliBrite op DeMondzorgzaak.nl

 

witte tong aanslag

 • 2. Moist-R TongSpray. Spray Moist-R een paar keer op je tong en je ziet de bacteriën letterlijk verdwijnen. Moist-R bevat GSE, xylitol en Aloë. Een effectieve combinatie dat tongbacteriën tot in de kern vermorzelt en de stinkende mondgeurtjes neutraliseert. Hier te bekijken

 

 • 3.De OxyFresh Frisse Adem Kit is een populaire tactiek waarmee men de geelbleke tongplak verwijdert. De bacteriën tussen je tongpapillen kunnen alléén leven in ruimtes zonder zuurstof. Spoelen met OxyFresh zorgt voor een zuurstofexplosie in je mond, waardoor al het ongewenste tongafval uitgeschakeld wordt. Bestellen bij OxyFresh.nl en bij bol.com (Het best verkochte mondwater)

 

 • 4. OraRelieve Mondspray. Wanneer je ‘s morgens je tong hebt gepoetst én hebt gespoeld met OxyFresh, gebruik dan overdag (b.v. op je werk) deze OraLieve mondspray.
  OraRelieve zit vol met bioactieve enzymen die de adem verfrissen en de tong haar roze kleur teruggeven. 

 

 • 5. Xylitol van Kaux. Kauw een paar minuten lang op de suiker- en aspartaamvrije kauwgom van Kaux. Daarmee voorkom je niet alleen een stinkende adem, ook tongbacteriën hebben geen schijn van kans. In een gehydrateerde mondholte met genoeg zuurstofaanmaak zal de tong (met tongschrapen) schoon worden! Bekijken bij FrisseAdemShop.nl

 

neus en witte tong

 • 6. TonsilFresh Nasal Sinus Drops.  Een witte tong ontstaat vaak door verkoudheid of allergie waarbij neusslijm achterop je tong sijpelt. Druppel daarom de Tonsilfresh Nasal Sinus drops in beide neusgaten waardoor de bacteriën al in je neus en keel geruïneerd worden en niet op je tong kunnen belanden. Product bekijken.

 

 • 7. TungKit.  TungKit is ontworpen door een tandarts uit het plaatsje Bozeman in de USA en is een bewezen product tegen aanslag op de tong. De actieve stof in de gel is zinklactaat, een mondvriendelijk bestanddeel dat tongbacteriën doodt en vieze geuren absorbeert. Te bekijken op BOL.COM

 

 

 • 8. RyttPro wordt niet zomaar vermeld op de lijst van beste middelen tegen tongbeslag. RyttPro werkt op basis  van zink en sodium chlorite en reguleert de pH-waarde in de mond. Zo creëer je een onprettig milieu voor tongbacteriën.

  Te bekijken bij bol.com

 

 • 9. UK Organics®.  UK Organics is een nieuw middel op de markt, ontwikkeld in Engeland en is samengesteld uit volledig natuurlijke bestanddelen. Geen enkel ingrediënt is bewerkt. Voor mensen die de tong willen bevrijden van aanslag zonder synthetische middelen kunnen met Uk Organics opgelucht ademhalen. 

 

 • 10. Dr. Brite® mondspray. Een eenvoudige spray gevuld met puur natuurlijke ingrediënten. Met name het stofje sodium bicarbonaat is een veelgekozen stof om tongbeslag te bestrijden. Spray een paar keer zo ver mogelijk achter op je tong en je bent de gehele dag beschermt tegen ongewenst tongplak. Te bestellen bij DeMondzorgZaak.nl

 

 

Lees ook:

6 opvallende oorzaken van witte aanslag op de tong