Witte tong? – Tips tegen gele tong aanslag | Top10 middelen!

Witte, gele of bruine tong aanslag oorzaken, beste middelen en oplossingen.

Top 10 beste middelen tegen een witte tong

Top 10 Beste Middelen Tegen Je Witte Tong

Auteur: Rob Grootgoed. Laatst Bijgewerkt 24 april 2024

Last van een witte tong en wil je hier direct vanaf? Meestal hoef je je hier geen zorgen om te maken. Je tong is nu eenmaal ruw en trekt viezigheid aan als een spons. Wél is het verstandig om je tong direct te reinigen. Een vieze tong veroorzaakt namelijk een intense geur dat ruikt naar ontbindend vlees en rotte eieren. Tongbeslag is jammergenoeg hardnekkig en niet zomaar weg te poetsen. Gelukkig is er hoop. 

 

Beste middel witte tong aanslag

Een vraag die regelmatig aan onze redactie wordt gesteld: “Wat is het beste middel tegen aanslag op de tong?”  We zochten het uit. 

We hebben vele middeltjes en instrumenten tegen aanslag op de tong beoordeeld op basis van ingrediënten, tests en ervaringen van gebruikers.

 

3 feiten over tongreinigende middelen 

  1. De beste tongreiniger concentreert zich niet alleen op de oppervlakte van de tong, maar vooral op de weefsels ertussen. Zachte borstelhaartjes reinigen dieper dan een vlakke metalen schraper.
  2. De beste vloeistof tegen tongaanslag blijkt bestanddelen te bevatten zoals sodium-bicarbonaat, zinkcitrate, CPC en dioxZn+ of een combinatie daarvan.
  3. Het poetsen met een tandenborstel kan je tong beschadigen en is nogal onhygiënisch, omdat de tongbacteriën tussen de haartjes blijven leven. Gebruik een speciale tongschraper met zachte borstelhaartjes. 

Conclusie: dit zijn de beste 10 middelen voor een schone tong

 

Middel NR 1.  JuliBrite Tongue Care Kit = Best getest. 

Zonder enige twijfel is JuliBrite hét beste systeem tegen jouw witte tong. De 3-in-1 tongreiniger, gecombineerd met een ontsmettende gel, veegt de vieze plak van je tong op een manier waar geen enkel ander product aan kan tippen. Julibrite is uniek omdat het zich niet alleen concentreert op de oppervlakte van je tong maar vooral ook de diepere tongweefsels reinigt. Bekijk JuliBrite op DeMondzorgzaak.nl

 

2. Bergenfeld Tongue Care Serum

Dit serum van Bergenfeld is de krachtigste vloeistof tegen tongbeslag. Perfect te combineren met de Julibrite tongschraper. Het toegevoegde DioxZn+ en CPC dringt diep door en kan tongbeslag neutraliseren in recordtijd. Na enkele keren druppelen krijgt de tong haar gezonde kleur terug. Bekijk Bergenfeld hier.

 

3. Moist-R TongSpray met hyaluronan en xylitol

witte tong aanslag

Moist-R tongspray bevat hyaluronan, xylitol en glycolipids. Een effectieve combinatie dat tongbacteriën vermorzelt en de stinkende mondgeurtjes neutraliseert. Populair bij mensen die ook last hebben van een gevoelige tong
Hier te bekijken

 

4. De Oxyfresh Frisse Adem Kit met Oxygene. 

 Oxyfresh Fresh Breath Kit is een populaire tactiek waarmee men geelbleke tongplak verwijdert. Spoelen met OxyFresh zorgt voor een zuurstofexplosie in je mond, waardoor al het ongewenste tongafval uitgeschakeld wordt. Oxyfresh is niet zomaar al jaren op rij het best verkochte mondwater op websites zoals bol.com

Top 10 mondwater bij bol.com

 

5. Ryttpro Tongue Clean Kit met OZ-3X Technologie. 

 Ryttpro Tongue Clean Kit bestaat uit een ontsmettend tongschuim en een effectieve tongreiniger met zowel schrapers als borstelhaartjes ineen.  Zo maak je ook de diepere laagjes van je tong schoon. Met name het schuim trekt snel in de weefsels en wast je tong als een ware wasmachine. Bekijk Ryttpro hier. 

 

6. Moist-r Chewing Gum met xylitol

Moist-R is de eerste gezonde kauwgom op de Europese markt. Uiteraard vrij van suiker en aspartaam. Zelfs de xylitol is gemaakt van boomschors en niet van synthetische “ellende”. Xylitol stimuleert de aanmaak van zuurstofrijk speeksel, nog altijd de allerbeste bodyguard tegen tongbeslag. Bekijk Moist-R kauwgom hier.

 

7. Xinusactiv Fresh Breath Nasal Drops met Propolis

 

Een witte tong ontstaat vaak door verkoudheid of allergie waarbij neusslijm via je holtes achterop je tong sijpelt. Druppel dan de XinusActiv Nasal Drops in beide neusgaten. Zo lost het slijmafval op en kan het niet meer op je tong belanden. Bekijk Xinusactiv op deze website

 

8. Tung Gel en Tung Tongreiniger

 

Tung is ontworpen door een tandarts uit het plaatsje Bozeman in de USA en is een bewezen product tegen aanslag op de tong. De actieve stof in de gel is zinklactaat, een mondvriendelijk bestanddeel dat tongbacteriën aanpakt en vieze geuren absorbeert. Veel mensen vinden de haartjes te hard en kiezen daarom liever voor Julibrite. Tung is te bekijken op de site van bol.com

 

9 Nitezipp Mondstrips tegen slapen met open mond

Nitezipp mondstrips voorkomt slapen met open mond. Dat is niet alleen ongezond, het veroorzaakt ook een witte tong. Door in en uitgaande warme lucht verdroogt de mond en verkleurt de tong wit. Tape daarom je mond ‘s nachts dicht met deze strips en ervaar maar eens wat dat doet met je tong! Bekijk Nitezipp hier. 

 

10. UK Organics Oilpulling met kokosolie.  

UK Organics is een nieuw middel op de markt, ontwikkeld in Engeland en is samengesteld uit volledig natuurlijke bestanddelen. Geen enkel ingrediënt is bewerkt. Voor mensen die de tong willen bevrijden van aanslag zonder synthetische middelen kunnen met Uk Organics opgelucht ademhalen.  

 

 

Lees ook:

6 opvallende oorzaken van witte aanslag op de tong