Witte tong? – Tips tegen gele tong aanslag | Top10 middelen!

Witte, gele of bruine tong aanslag oorzaken, beste middelen en oplossingen.

6 Tips en adviezen tegen een witte tong

Witte tong oplossing? 6 Tips en adviezen!

Hier vind je adviezen en tips voor het verwijderen van de aanslag op een witte tong. De ruwe oppervlakte van de tong is een goedvertoevend platform voor bacteriën. Ze verblijven graag in de donkere en zuurstofloze ruimtes van de tong. Deze complete collectie van microbiële plak noemt men ook wel debris, of een biofilm. Ze veroorzaken een immens slechte adem en daarom is het belangrijk tongbeslag te verhelpen!

Wat te doen tegen witte of gele aanslag op de tong?

 

 

  • 2: Krokant eten. Er wordt beweerd dat mensen die met name zacht voedsel eten, sneller kans hebben op een witte tong. Eet dus krokante lekkernijen, want dat werkt ook als een soort tongschraper. Bruin brood met korst neemt een groot deel van je tongbacteriën mee tijdens het slikken. Echter zul je daarnaast ook je tong moeten schrapen met een tongreiniger en eventueel de juiste mondspoeling moeten aanwenden om zodoende korte metten te maken met je witte tong.

 

  • 3. Veel water drinken. Water spoelt bacteriën weg en bevochtigt je mond. In een vochtige mond wordt veel speeksel aangemaakt. Speeksel beschikt over zuurstof en enzymen die het hart van de tongbacterie verzwakt. Schraap je tong, drink ruimschoots water en de witte bacteriën zullen als de bliksem van je tong verslijten.

 

  •  5. Zuur eten. Vroeger at men kardemon, kamfer en kruiden tegen slechte adem, tegenwoordig is dat achterhaald. Zure voedingsmiddelen zijn een bewezen middel tegen een witte tong. Door zuur eten wordt de speekselaanmaak getriggerd. Zoals reeds vermeld, speeksel is een uitstekend wapen tegen een witte tong. Eet daarom bij iedere maaltijd een zuur uitje of augurk en het houdt je mond gezond.

 

  • 6 Fruit eten. Rode bessen, citroen, bramen etc. Deze fruitsoorten bevatten enzymen. Het goede van enzymen is dat ze de kern van de stinkende bacterie afbreken. Fruit bevat óók vitamines die tandvleesproblemen elimineren. Ook wortels hebben bewezen effectief te zijn tegen een witte tong. Probeer daarentegen zoet fruit te vermijden, omdat de suikers een heerlijke voedingsbodem zijn voor de mondflora verstorende bacteriën.

 

Tot slot

Zure voedingsmiddelen, rood fruit, krokant voedsel en water drinken zijn een probate aanvulling op de bestrijding van een witte, gele of bruine tong. Echter zal dit in de meeste situaties onvoldoende zijn om de orale bacteriën volledig uit te schakelen. Naast het dagelijks tongschrapen ( niet met een tandenborstel !) is een toevoeging van zuurstofbevattende spoelmiddelen en mondsprays zeer effectief! Vermijd mondspoelmiddelen met alcohol en chloorhexidine! Goede middelen tegen een vieze tong vind je hier

Lees ook:

6 middelen tegen een witte tong
6 Oorzaken witte tong
Beste oplossing witte tong
6 symptomen witte tong
Wat is een witte tong?