Witte tong? – Tips tegen gele tong aanslag | Top10 middelen!

Witte, gele of bruine tong aanslag oorzaken, beste middelen en oplossingen.

Zelf amandelstenen verwijderen? 8 Tips!

In 8 stappen amandelstenen zelf verwijderen?

amandelstenen zelf verwijderenHoe kun je amandelstenen zelf verwijderen? Amandelstenen, ook wel tonsilstones genoemd, zijn verkalkte stukjes mondafval die zijn blijven steken in de gaatjes van de amandelen. Het voelt niet alleen vervelend aan en je hebt voortdurend het idee dat er iets vastzit in je keel, het is vooral een probleem omdat je er een slechte adem van krijgt. In dit artikel lees je handige tips hoe je amandelsteentjes zelf kunt verwijderen.

 

1. Zichtbare amandelsteentjes kun je losspuiten met een monoject en een beetje water of mondspoeling. Raak de amandelen niet aan met het spuitje. Ga voor de spiegel staan, zeg aaahh en probeer voorzichtig te sprayen.

 

2. California Breath sinus Drops mandelstenen Anäerobe bacteriën vanuit de neus, keel en tong, raken verstrikt in de crypten van je amandelen. In combinatie met neusslijm, tongbacteriën en voedselresten raakt deze samenstelling “versteend” tot witgele brokjes. California Breath Nasal Sinus Drops maakt dit proces onmogelijk. Druppel enkele van deze sinusdrops in beide neusgaten en voorkom dat bacteriën zich naar de keelamandelen verplaatsen.

 

3. Spoel met actief zuurstof Spoel met actief zuurstof zoals Oxyfresh en Oxyd8. De spoeling werkt preventief, maar afhankelijk van hoe diep de tonsilstones zitten kan gorgelen wel degelijk de oppervlaktebacteriën losweken. Gorgel een minuut of twee goed achter in je keel, steek daarbij je tong een beetje uit. Daarna uitspugen. Anäerobe bacteriën zijn dé hoofdveroorzakers van slechte adem en kunnen alléén overleven in de beschutte, droge en zuurstofloze ruimtes van de mond, zoals de keelamandelen, de neusholtes, de papillen van de tong én tussen het tandvlees. Door te spoelen met Oxyfresh schakel je deze bacteriën uit.

 

4. Schraap je tong, borstel zo’n vier keer op en neer. Kantel de borstel zodat je met het schrapertje van achter naar voren het tongbeslag verwijdert. Poets nu je tanden met een milde tandpasta zonder sodium lauryl sulfaat.

 

5. Vermijd alcohol Veel mondspoelingen bevatten alcohol, daarvan droogt je mond uit, waardoor amandelbacteriën sneller terugkomen. Ook het drinken van alcohol vergroot de kans aanzienlijk op amandelstenen.

 

6. Beperk roken en het eten van zuivelproducten. Spoel eiwitten van zuivelproducten door direct na het eten van zuivel je mond schoon te spoelen.

 

7. Stimuleer speekselklieren. California Breath Nasal Sinus Drops is niet alleen goed tegen slechte adem, het stimuleert tevens de speekselklieren. Speeksel is vanwege haar reinigende eigenschappen onmisbaar voor een gezonde mond. Bacteriën in neusslijm (post nasal drip) zorgen voor slechte adem. Slijm biedt namelijk een beschermende omgeving voor bacteriën waardoor ze ongestoord zwavelgassen kunnen produceren. Ook water drinken voorkomt uitdroging van de mond en gaat bacteriële groei tegen.

 

8. Amandelstenen zelf verwijderen is mogelijk, maar lukt niet bij iedereen. In sommige gevallen zitten amandelstenen erg diep achter in de keel waardoor je soms moet wachten totdat ze er vanzelf uit ‘ploppen.’

 

Wat zijn amandelen?

Je amandelen zitten achterin de keel. Aan weerszijden van de keel zit één amandel. Je amandelen bestaan uit weefsels die het lichaam beschermen tegen bacteriën en de infecties die ze veroorzaken. Er wordt aangenomen dat de tonsillen een rol spelen in ons immuunsysteem. Tonsilstenen zijn witte gele balletjes die vast zitten in je keel. De bacteriën raken verstrikt in de kloofjes van amandelen, alwaar ze stinkende stukjes vormen. Deze bacteriën komen hier niet vanzelf. Iedere keer als je slikt, verplaatsen de bacteriën zich van de achterkant van de tong in de amandelnissen. Daarnaast is ook neusslijm een belangrijke bron voor de vorming van tonsilstones. Gele propjes in de amandelen ontstaan door een combinatie van volatiele zwavelverbindingen en neusslijm. De geur die hiervan afkomt wordt als zeer onprettig ervaren. Probeer ze er niet zelf uit te halen met een wattenstaafje, de kans is groot dat het gaat bloeden.