Witte tong? – Tips tegen gele tong aanslag | Top10 middelen!

Witte, gele of bruine tong aanslag oorzaken, beste middelen en oplossingen.

6 symptomen van een witte tong op een rijtje!

Poets je witte tong weg met Orabrush

6 symptomen van een witte tong.

Witte of gele aanslag op de tong heeft gevolgen voor je mond. Een wit bevuilde tong ontregelt de mondflora, lijkt vies, zorgt voor ademgeurklachten, smaakvervaging én tast gebit en tandvlees aan.

 

Een witte tong zorgt voor de volgende problemen:

 

  • Witte tong = Vieze ademgeur. Witte of gele uitslag op je tong staat 100% garant voor een slechte ademlucht. Met enkel een tandenborstel kun je dit niet corrigeren. De bacteriën in je mond vestigen zich tussen je tonghaartjes en zetten voedseloverblijfselen en afgestorven lichaamscellen om in stinkende zwaveldampjes. Het dilemma is daarbij dat je de stinkgeur zelf niet ruikt. Heb je een gele of witte neerslag op je tong dan kun je maar beter je tong reinigen met de juiste middelen.

 

  • Van een geel beslagen tong krijg je een snellere ontplooiing van tandplaque en gaatjes. Bacteriën op de achterzij van je tong emigreren deels naar je tanden. Voornamelijk bij een droge mond kunnen ze zich ongelimiteerd verenigen en uitspreiden. Zo grondvest tandplak zich in een rap tempo en kun je sneller getrakteerd worden op cariës als je verzuimt je tong te reinigen of de juiste middelen te gebruiken.

 

  • Aangetast tandvlees kan komen door een vieze tong. Indien een witte tong laattijdig onder handen wordt genomen, zullen de bacteriën losbarsten met het afbreken van eiwitten en dode cellen. Deze eiwitten worden verbrijzeld en gemodificeerd in een kwalijk ruikende zwavellucht. De zwavelgeur ( slechte adem ), heeft zó’n negatieve invloed dat het je tandvlees kan aantasten. Het vrijgekomen bloed bij aangetast tandvlees zorgt tegengesteld weer voor een dikkere laag neerslag op je tong. Poets je tong!

 

  • smaak witte tongSmaakvervaging kan het gevolg zijn van een gele of wit verkleurde tong. Op je tong bivakkeren smaakpapillen. Wanneer het witte sediment van bacteriën de smaakpapillen afdekt, kun je niet meer optimaal proeven en zal het eten anders gaan smaken.

 

  • Een witte tong ziet er onfris uit. Een geel, bruin of wit besmeerde tong ziet er afstotelijk uit. Een roze tong lijkt mooier én gezonder. Hecht je er waarde aan om er charmant en kwiek uit te zien, dan doe je er goed aan middelen te gebruiken die een witte tong behandelen of voorkomen.

 

  • Problemen tandglazuur. Een besmeurde tong heeft als gevolg dat het eten van suikers nog schadelijker is voor je tandglazuur dan wanneer je geen last hebt van wit tongbeslag.