Witte tong? – Tips tegen gele tong aanslag | Top10 middelen!

Witte, gele of bruine tong aanslag oorzaken, beste middelen en oplossingen.

Schone tong? | 8 Tips schoonhouden tong!

Tong verzorgen? 10 Tips!

schone tongEen schone tong is niet alleen belangrijk voor een gezond gebit. Vooral de ademkwaliteit wordt bepaald door de hoeveelheid tongbacteriën. Hoe meer last je hebt van tongplak, hoe sterker je uit de mond ruikt. Er zijn veel opvattingen over hoe je de oppervlakte van de tong schoon kunt houden. De 10 belangrijkste tips hebben we op een rijtje gezet.

 

1. Goede tongschraper Een goede tongschraper is onmisbaar in de strijd tegen vieze aanslag op de tong. Neem bij voorkeur een tongreiniger met schraper en borstelhaartjes ineen. Tip OraBrush. De beste 10 tongschrapers vind je in dit overzicht. Gebruik liever niet je tandenborstel, deze is lang niet zo effectief als een tongreiniger. Los van het feit dat je van een een tandenborstel veel sneller gaat kokhalzen, kunnen de harde tandenborstelhaartjes schade toebrengen aan de zachte tongweefsels.

 

2. Schone tong met Oxyfresh Spray Oxyfresh heeft een handige spray ontwikkeld dat mee kan helpen in het voorkomen van tongbacteriën. Spray na het tongschrapen 2 keer goed achter op de tong en laat de zuurstofformule enkele minuten goed inwerken tussen de tongweefsels. Oxyfresh werkt op basis van active oxygen, aloe vera en zink. Deze samenstelling vernietigt bacteriën op gebitsvriendelijke wijze. Bekijk OxyFresh spray hier.

 

3. Schone tong met powerdrops Een schone tong kan tevens worden gerealiseerd met Powerdrops. Dit flesje bevat een sterk geconcentreerde formule, bestaande uit actief zuurstof en zink. Twee krachtige bestanddelen die tongbacteriën tegengaan. Druppel 2/3 druppels powerdrops achterop je tong, (zo vaak als nodig) en ervaar zelf het resultaat.

 

4. Eet voldoende fruit. Het eten van fruit kan op een natuurlijke wijze korte metten maken met tongbacteriën. Fruit, maar ook groenten, bevatten reinigende enzymen die in staat zijn om de tong schoon te krijgen. Let wel, tongschrapen blijft natuurlijk belangrijk.

 

5. Beperk het nuttigen van zuivelproducten. Het eten van zuivel is belangrijk voor gezonde botten en de algehele conditie van het lichaam. Toch kunnen de achtergebleven eiwitten een witte tong en slechte adem creëren. Bacteriën breken eiwitten af en zetten dit om in stinkende ademgassen. Als je zuivel hebt gegeten, spoel dan goed na met een keelspoeling zoals OxyFresh of Oxyd8.

 

6. Drink voldoende water. Het drinken van water heeft op verschillende manieren een positief effect op de mondgezondheid. Het voorkomt niet alleen een droge mond en slechte adem, het neutraliseert tegelijkertijd de ph-waarde, zodat bacteriën zich minder goed kunnen ontwikkelen.

 

7. Mondwater. Spoel regelmatig de mondholte na met warm water, of nog effectiever, met een mondspoeling, nadat je hebt gegeten. Zo voorkom je dat etensresten achterblijven in de mondholte. Kies wel voor een mondwater zonder dubieuze bestanddelen. Mondspoelingen met alcohol, sodium lauryl sulfaat of chloorhexidine werken meestal averechts. Kies voor ingrediënten zoals active oxygen, zink en aloë vera. Zie Oxyfresh of PerioTherapy.

 

8. Stop met roken en beperk alcohol drinken. Overmatig roken en alcohol drinken kan de tong verkleuren en een witte coating achterlaten. Het grootste nadeel van deze gewoontes is dat ze mond uitdrogen. In een droge mondholte is er geen speeksel aanwezig, waardoor bacteriën zich ongestoord kunnen ontwikkelen op de tong en op andere plaatsen zoals het tandvlees en het gebit. Lukt het na enkele weken nog steeds niet om de tong goed schoon te krijgen? Bezoek dan de huisarts voor verder onderzoek.

 

Het belang van een schone tong

Waarom is het hebben van een schone belangrijk? Uit onderzoek blijkt dat bij 85% van de mensen met slechte adem, de oorzaak wordt gevonden op de tongrug. De oppervlakte van de tong bestaat uit ruwe haartjes, dode mondcellen en etensresten. Bacteriën breken mondafval direct af, waardoor er stinkende geuren vrijkomen. Naast een slechte adem heeft tongplak nog meer schadelijke gevolgen voor de mondgezondheid: 1. Vieze smaak in de mond 2. Ontstoken tandvlees 3. Tonsilstones (amandelstenen, stinkende witte stukjes achter in de keel) Lees ook: